Πολιτική|10.10.2022 07:15

ΣΥΡΙΖΑ: Αναδιοργανώνεται σε όλα τα επίπεδα ενόψει εκλογών η Κουμουνδούρου – Το Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Βούλα Κεχαγιά

Αναθέσεις στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να γίνουν στη συνεδρίαση του οργάνου την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει σε μία χρονική συγκυρία που η Κουμουνδούρου αναδιοργανώνεται σε όλα τα επίπεδα δεδομένης της εκλογικής αναμέτρησης-κατά πάσα πιθανότητα- την ερχόμενη άνοιξη με την ακρίβεια να ταλαιπωρεί τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα απειλώντας σε μεγάλο βαθμό και τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η χώρα όμως διέρχεται κρίσεις σε πολλά επίπεδα, όπως τα ελληνοτουρκικά, τα ζητήματα δημοκρατίας, τα ενεργειακά και θεωρείται βέβαιο ότι και αυτά τα μείζονα ζητήματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειωτέον πως αύριο (Τρίτη) θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την προετοιμασία της ατζέντας της Κεντρικής Επιτροπής.

Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς την Πέμπτη θα επαναληφθεί μία ακόμη συνεδρίαση για να γίνει συζήτηση επί των πορισμάτων των κομμάτων. Κι αυτό ενώ έχουν δημιουργηθεί σκιές και για τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της πλειοψηφίας της ΝΔ να εισηγηθεί μυστική συζήτηση στην Ολομέλεια για τις υποκλοπές και να επιβάλει το “απόρρητο” ακόμη και στα πορίσματα των κομμάτων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα μπροστά στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας μεθόδευσης καταγγέλλοντας προσπάθεια συσκότισης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη μιλήσει για ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στη μεταπολίτευση σχολιάζοντας πως ακόμη και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε πραγματοποιηθεί μυστική συνεδρίαση της Βουλής. “Απόρρητη δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο κι αν τα κουρελιάζει το καθεστώς” του κ. Μητσοτάκη αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση παρακολούθησης του πρώην υπουργού, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

ΒουλήΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚουμουνδούρουΚεντρική Επιτροπή