Πολιτική|15.11.2022 18:29

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν μεσολάβηση για διάλογο με την Ελλάδα

Μαρία Ζαχαράκη

Τη διαμεσολάβηση του Γάλλου προέδρου Μακρόν προκειμένου να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου G-20 στην Ινδονησία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, συνεχίζοντας τις επαφές του στο πλαίσιο της συνόδου των ηγετών της G-20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, συναντήθηκε με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τη δήλωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας και περιφερειακά ζητήματα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στον τομέα της άμυνας και της ενέργειας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί προς έναν ειλικρινή, έντιμο και ουσιαστικό διάλογο.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο διάδρομος Β άρχισε να λειτουργεί ξανά μετά από έντονες προσπάθειες και κάλεσε τηνΕυρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να κάνει το δικό της μέρος για τη συνέχιση της συμφωνίας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμανουέλ Μακρόνειδήσεις τώραΕλλάδαG20Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓαλλίαΤουρκία