Πολιτική|19.11.2022 07:12

Τσίπρας: «Η παράλυση της Δημοκρατίας συνδέεται με τον πρωθυπουργό» - Πώς οι παρακολουθήσεις αποτελούν «μέθοδο διακυβέρνησης»

Βούλα Κεχαγιά

Για πρώτη φορά, με τόσο ευθύ τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την παράλυση της Δημοκρατίας στη χώρα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ίδια εκτίμηση διατύπωσε και για την κυβέρνηση.

Αφορμή, ασφαλώς, για τους χαρακτηρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφείσθη λέξεων όπως «ζόφος», «παρακμή», «σήψη», «σαπίλα», «βούρκος».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως η Δημοκρατία στη χώρα μας αλλά και η κοινωνία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί μέθοδο διακυβέρνησης: Μία «μέθοδος διασφάλισης της εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών» προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να εξασφαλίζει την σιωπή αλλά και την ανοχή των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του.

Όλα όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινοβουλευτική του ομάδα και ενώ ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να προσέλθει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του, έχουν για τον Αλέξη Τσίπρα ένα δια ταύτα: Πως η δημοκρατία στη χώρα μας χρειάζεται τον κάθε πολίτη χωριστά. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι πληγές που κατά την άποψή του γέννησε ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είτε αφορούν τις ανισότητες, είτε την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, είτε τη διαφθορά και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους μπορούν να κλείσουν μόνο με τη βούληση και τη δράση του ελληνικού λαού.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη χθεσινή του παρέμβαση στην κοινοβουλευτική ομάδα είπε με σαφέστατο τρόπο πως η μάχη για τη Δημοκρατία δεν είναι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά μάχη του ίδιου του λαού και της κοινωνίας. Για να επισημάνει πως η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό «φύγετε» απέναντι στο καθεστώς σήψης και παρακμής.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν έρθουν στο φως της δημοσιότητας και νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, όπως τουλάχιστον προϊδεάζουν τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης που ερευνούν την υπόθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει ξεκάθαρα πως υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και υπουργών, υποδηλώνοντας πως το Μαξίμου ανέθεσε και στην ΕΥΠ την παρακολούθησή τους, ενώ χθες ο Αλέξης Τσίπρας είπε με ευκρινή τρόπο πως οι παρακολουθήσεις συνδέονται και με πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςπαρακολουθήσειςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ