Πολιτική|29.11.2022 19:45

Νέα δημοσκόπηση: Στις οκτώ μονάδες η «ψαλίδα» Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες ανησυχούν για τις ανατιμήσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στις οκτώ μονάδες βρίσκεται η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων δημιουργούν έντονη ανησυχία στους πολίτες.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις οκτώ μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με το πώς βλέπουν οι ερωτώμενοι τη σύνθεση της κυβέρνησης, φαίνεται πως το 47,1% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με το 43,6% να πιστεύει σε συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Όσον αφορά στο πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, το 22% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα, ενώ το 44,2% πιστεύει πως θα ήταν χειρότερα.

Τι ανησυχεί τους πολίτες

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία έχουν οι πολίτες για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις προϊόντων, με το 83% να το θέτει μεγαλύτερο ζήτημα.

Τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, έρχονται δεύτερα με 43,4% και η βία - εγκληματικότητα στην τρίτη θέση με 39,4%.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται στην 4η θέση, με το ποσοστό όμως όσων ανησυχούν να έχει μειωθεί μέσα σε ένα μήνα κατά 10 μονάδες και να «αγγίζει» τώρα περίπου το 25%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαειδήσεις τώραδημοσκοπήσειςδημοσκόπηση