Πολιτική|24.12.2022 06:00

ΣΥΡΙΖΑ: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν μέσω σεναρίων για την ημερομηνία των εκλογών και νέων αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις

Βούλα Κεχαγιά

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα ακούσει σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αλέξης Τσίπρας από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακών αλλά και από βορειοηπειρωτικούς συλλόγους της ελληνικής μειονότητας.

Τα φετινά Χριστούγεννα συμπίπτουν με κυβερνητικές διαρροές πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κυκλώσει ως επικρατέστερη ημερομηνία για την διενέργεια των εθνικών εκλογών την 9η Απριλίου, δηλαδή την εβδομάδα πριν από το Πάσχα και μάλιστα με προοπτική πως οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσα στον Μάιο. Συμπίπτουν όμως και με νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εφημερίδα Documento να αποκαλύπτει τον κωδικό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου ως του στόχου 519c στις παρακολουθήσεις-επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

«Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που θα βρουν τον ελληνικό λαό βουτηγμένο μέσα στο βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς Και η ελπίδα να ξαναγεννηθεί σύντομα» δήλωσε χθες από τον Κορυδαλλό όπου περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής ως το κυρίαρχο για το κόμμα του την ερχόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα περάσει κατά τις πληροφορίες της γιορτινές ημέρες στην Αθήνα και μάλιστα αναμένεται να έχει και συνεργασίες με τους συνεργάτες του. Για την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει προγραμματίσει τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματός του, ενώ την εβδομάδα πριν από τα Θεοφάνεια αναμένεται να συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ώστε να συζητήσει για τα ψηφοδέλτια και να ξεκινήσουν και οι ανακοινώσεις ενός σημαντικού αριθμού υποψηφιοτήτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επικρατεί αισιοδοξία η οποία τροφοδοτείται και από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι πολίτες επιθυμούν και κυβερνήσεις συνεργασίας, ότι εμπιστεύονται “τα κλειδιά του σπιτιού τους” στον Αλέξη Τσίπρα και ότι καταγράφεται σημαντική φθορά της κυβέρνησης, επομένως και της ΝΔ και λόγω των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωρίζει βεβαίως ότι μεγάλο κομμάτι των πολιτών θα καθορίσει την ψήφο του με βάση τα οικονομικά του γι’ αυτό και χθες περιοδεύοντας σε μία λαϊκή περιοχή της β’ Πειραιώς, τον Κορυδαλλό, σχολίασε καυστικά για τον Κ. Μητσοτάκη πως “αν ήμουν πρωθυπουργός σε μία χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν food pass για να ζήσει, όχι δεν θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω, αλλά ούτε να κυκλοφορώ στον δρόμο”. Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, θα δώσει αύξηση 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που είναι για περισσότερα από δέκα χρόνια καθηλωμένοι, θα μειώσει τους οριζόντιους φόρους ΦΠΑ και ΕΦΚ και θα δρομολογήσει δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και 120 δόσεις.

εκλογέςΧριστούγενναΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023κάλαντα