Πολιτική|24.12.2022 09:36

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση της ΕΥΠ στον «στόχο 519c» κ. Φλώρο

Newsroom

Απαντήσεις για τη φερόμενη παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά το σχετικό δημοσίευμα για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;»

«Αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Το δημοσίευμα

Μετά το δημοσίευμα για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, που σύμφωνα με το Documento ήταν ο στόχος «5046c» η εφημερίδα επανέρχεται με νέο πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο «στόχος 519c» της ΕΥΠ.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα οικονομικά στάθηκε και στη φερόμενη παρακολούθηση του κ. Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι, «είστε εθνική εξαίρεση για την επιλογή καταψήφισης του προϋπολογισμού για τις δαπάνες εθνικής άμυνας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αρχηγού του αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν ντρέπεσαι; Που παρακολουθούσες τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Τον αρχηγό ΓΕΣ; Γιατί παρακολουθούσες τους διευθυντές για τα εξοπλιστικά; Πες μας τώρα γιατί; Τι ήθελες να ελέγξεις;», φώναζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να μην δίνει καμία απάντηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςυποκλοπέςπαρακολουθήσειςΚωνσταντίνος ΦλώροςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕΥΠΣΥΡΙΖΑ