Πολιτική|05.01.2023 12:11

Τσακαλώτος: «Εκδικητική» η μεταγωγή του Χατζηαγγέλου - «Ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να τιμωρεί κρατούμενους με καψόνια»

Newsroom

Την αντίθεσή του στα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηαγγέλου, εκφράζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως αναφέρει, «η μεταγωγή του στις υπερπλήρεις φυλακές Νιγρίτας είναι σαφώς εκδικητική».

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «σε μια πολιτισμένη κοινωνία, η στέρηση της ελευθερίας είναι τεράστια ποινή από μόνη της» και «ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να τιμωρεί τους κρατούμενους με επιπρόσθετες ποινές και καψόνια».

Στη συνέχεια, γράφει πως η ζωή του απεργού πείνας και δίψας, του υπόδικου Θάνου Χατζηαγγέλου είναι στο όριο και υπογραμμίζει ότι «η μεταγωγή του στις υπερπλήρεις φυλακές Νιγρίτας είναι σαφώς εκδικητική».

Ο απεργός πείνας δεν διεκδικεί κάποια προνομιακή μεταχείριση, αλλά την επάνοδό του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως δικαιούται ως προφυλακισμένος, προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος, επισήμανε πως αυτή τη στιγμή «κρίνεται μια ζωή», «μια ζωή ενός ανθρώπου που ζητάει το δίκαιο» και «δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από αυτό».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ