Πολιτική|27.01.2023 11:10

Γεωργιάδης κατά Ράμμου: Έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας

Newsroom

Επίθεση κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων λέγοντας πως «έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας και όχι μόνο της νομιμότητας».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχολίασε πως «αν ο κ. Ράμμος ήθελε να είναι άξιος, θα έπρεπε αν είχε διαπιστώσει παράνομη παρακολούθηση να το πάει στο Δικαιοσύνη και αν ήταν νόμιμη να τηρήσει το απόρρητο και να μην διαρρεύσει».

Ο υπουργός επισήμανε παράλληλα πως «οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών υπάρχουν σε όλες τις χώρες για να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και στις δημοκρατίες αυτό το αποφασίζει ο νόμος».

«Θα πρέπει να καταλήξουμε αν θέλουμε στη χώρα μας να έχουμε υπηρεσία πληροφοριών», είπε ακόμη.

Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή του ο κ. Ράμμος ανέφερε πως: «Η πόρτα της ΑΔΑΕ είναι ανοιχτή σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή» και «ο κ. Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει».

Ο πρόεδρος της Αρχής μάλιστα τόνισε ότι όλα τα χρόνια που προίσταται της ΑΔΑΕ είχε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεραπετρίτη, αλλά και «δύο συναντήσεις με δική μου πρωτοβουλία και με τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε επίσης «βαθύτατα προσβλητικό» τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού παράγοντα διευκρινίζοντας ότι «τίποτα δεν είναι πιο ξένο από τον χαρακτήρα και τις επιδιώξεις από την ανάμιξή μου στην πολιτική».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος ΡάμμοςπαρακολουθήσειςΑΔΑΕειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδης