Πολιτική|27.01.2023 15:45

Πυρά Μητσοτάκη κατά Βενιζέλου: «Πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης»

Newsroom

Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κριτική που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των υποκλοπών και τα στοιχεία της ΑΔΑΕ.

«Ο κ. Βενιζέλος μας είχε πει στην αρχή ότι δεν μπορεί να παρακολουθείται πολιτικό πρόσωπο . Και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει Δύσκολο για τον ίδιο αλλά καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξαφνικά αγάπησε τον κ. Βενιζέλο».

Η κριτική Βενιζέλου

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υπόθεση τω υποκλοπών μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, με το ερώτημα «Μένουμε Ευρώπη;» και υπότιτλο «Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου».

Ο πρώην πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου χορηγήθηκε κάθ/υπέρβαση της γνωμοδοτικής αρμοδιότητας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις παρακολουθήσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι «οι παρακολουθήσεις των ηγετών του στρατεύματος ήταν παράνομες» εξηγώντας ότι «αν ήταν νόμιμες, δεν έπρεπε τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμένουν και μάλιστα επί μακρόν στην ηγεσία του στρατεύματος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραυποκλοπέςΕυάγγελος Βενιζέλοςπαρακολουθήσεις