Πολιτική|02.02.2023 13:29

Κυβερνητική στήριξη σε Θεοδωρικάκο: «Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού», είπε ο Οικονόμου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. « Όποιος υπουργός βρίσκεται στην κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού», απάντησε σε σχετική ερώτηση ενώ νωρίτερα είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και την ομιλία του στο Περιστέρι.

«Οι Έλληνες θυμούνται τον Αλέξη Τσίπρα να υποδαυλίζει το κίνημα των Αγανακτισμένων, οι οποίοι ζητούσαν να καεί η Βουλή. Τότε που οργάνωναν παράλληλο σύστημα πληρωμών. Τότε που σχεδίαζαν έφοδο στο νομισματοκοπείο, όταν παρακαλούσαν τον Πούτιν για χρήματα. Μας έφεραν ένα βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα έρθει στη βουλή η νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. «Την κρίση για τα κωλύματα θα κάνει ο Άρειος Πάγος. Είναι χρέος όλων μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και είναι ώρα κοινής απάντησης από όλους», συμπλήρωσε. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ευρύτατη συναίνεση και είναι θέμα ευθύνης του συνόλου του πολιτικού κόσμου να εκπέμψει ένα πνεύμα ενότητας κόντρα στους ναζί και τους εγκληματίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κυβέρνησηΓιάννης ΟικονόμουΝέα ΔημοκρατίαΤάκης ΘεοδωρικάκοςΕΛ.ΑΣ