Πολιτική|24.02.2023 14:35

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού» - Μηνύματα συμπαράστασης από Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη και Δένδια

Newsroom

Στο πλευρό της Ουκρανίας στέκεται η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης στην εμπόλεμη χώρα που σήμερα συμπληρώνει ένα χρόνο από την ρωσική εισβολή.

Μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στα social media.

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του. Slava Ukraini!», αναφέρει.

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στα αγγλικά:

«Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η σκέψη μας είναι επίσης στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας εκεί. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι τη νίκη της».

Και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας γράφει:

«Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, πιστή στις αρχές της για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και της εδαφικής κυριαρχίας όλων των κρατών και κατά οιουδήποτε αναθεωρητισμού».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώραΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΝίκος ΔένδιαςΚυριάκος Μητσοτάκης