Πολιτική|06.03.2023 13:00

Οικονόμου για Τέμπη: Κάθε συμπέρασμα της Επιτροπής θα αξιολογηθεί από τη Δικαιοσύνη - Πότε θα λειτουργήσει ξανά το τρένο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα κατατεθεί και η πρόταση Γεραπετρίτη για την ασφάλεια των τρένων. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα του κατώτατου μισθού και προφανώς των εκλογών θα πάνε… παρακάτω.

«Ο πόνος, η θλίψη, η οργή περισσεύουν. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένεια όλων αυτών που έχασαν τόσο άδικα τα παιδιά τους στα Τέμπη. Όλοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συμπαραστεκόμαστε στο δράμα που έφερε αβάσταχτο πόνο στις οικογένειες και στους οικείους της. Μπροστά στο ανείπωτο πόνο ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και προπάντων από τους συγγενείς των θυμάτων μια μεγάλη και βαθιά συγγνώμη τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα όσων κυβέρνησαν τη χώρα», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι δε γίνεται δύο τρένα στην Ελλάδα του 2023 να κινούνται στην ίδια γραμμή. «Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης των σιδηροδρόμων.

Επίσης θα ζητήσει αμέσως από την ευρωπαϊκή επιτροπή και τις άλλες φίλες χώρες η συνδρομής τους σε τεχνογνωσία ώστε να αποκτήσουμε ένα ασφαλές στη διαδρομή και δίκτυο. Θα επιδιώξουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση για αναβαθμιστεί το δίκτυο και θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν στην επόμενη Βουλή να συσταθεί ειδική επιτροπή, δηλαδή εξεταστική που θα διερευνήσει την ιστορία των σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία. Χρέος όλων μας είναι να γίνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο γεγονός», συμπλήρωσε.

Η Επιτροπή δεν θα υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει την δικαιοσύνη. «Θα ήταν αδύνατο άλλωστε το αντίθετο. Κάθε συμπέρασμα που θα προκύψει θα τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης για να αξιολογηθεί», είπε. Μάλιστα, προσέθεσε ότι η αναζήτηση της αλήθειας είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να λάβουμε απαντήσεις για όλα με τεκμηρίωση.

Πότε θα λειτουργήσει ξανά ο σιδηρόδρομος

Σε ερώτηση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά ο σιδηρόδρομος τόνισε ότι θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατόν να γίνουν οι κινήσεις που θα ενισχύουν σταδιακά και θα επιδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στον κόσμο. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης της κατάστασης ούτε κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα χυθεί άπλετο το φως σε κάθε διάσταση του γεγονότος. Γιατί αυτό το οφείλουμε στα θύματα αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Όποιες ευθύνες υπάρχουν θα μας είναι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην ξανά συμβεί τέτοιο γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Την ίδια ώρα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα καπηλείας. «Ένα πράγμα είναι η ευθύνη και άλλο η απόπειρα καπηλείας της οργής. Η χυδαία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν για την απόπειρα καπηλείας. Το υπουργείο εσωτερικών απάντησε χθες στον κύριο Ραγκούση, Όταν οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκα μόνο δύο τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσον να προκύψει», είπε. Παράλληλα, προσέθεσε ότι διερευνώνται μια σειρά από περίεργα περιστατικά όπως ότι πήρε αναρρωτική άδεια μετά το ατύχημα.

Τέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη Νέα Δημοκρατία να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τον Κώστα Αχ.  Καραμανλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάννης ΟικονόμουΤέμπητρέναΚώστας Αχ. Καραμανλής