Πολιτική|09.03.2023 11:28

Διαστάσεις εντός της ΝΔ παίρνει η υποψηφιότητα Καραμανλή - Ποιοι τον αδειάζουν και ποιοι τον στηρίζουν

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαστάσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι παίρνει η δήλωση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου για την κάθοδο του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις επόμενες εκλογές. Μετά το άδειασμα του πρώην πρωθυπουργού για την απάντηση του κυρίου Ρουσόπουλου, σήμερα άλλοι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, ουσιαστικά τόνισαν ότι ο πρώην υπουργός υποδομών δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του σημείωσε: «Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Κι αυτό δεν είναι αρνητικό. Εάν με ρωτάτε, τι θα έκανα εγώ, σας λέω ότι εφόσον ήμουν συντετριμμένος από την τραγικότητα του γεγονότος δεν θα είχα τη διάθεση να συμμετέχω και να συνεισφέρω στην εκλογική προσπάθεια της παράταξης».

Την ίδια ώρα, ακόμα ένας «γαλάζιος» βουλευτής, ο Γιάννης Λοβέρδος, χαρακτήριζε «ατυχή την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να μιλήσει για υποψηφιότητα Καραμανλή. Έπρεπε να πει ότι δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές».

Στον αντίποδα, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Μαρκόπουλος επιτέθηκε για το ζήτημα στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως επιδίωξή της είναι: «Για πρώτη φορά από το 1974 να μην υπάρχει Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Προσεκτικός στις δηλώσεις του πάνω στο ζήτημα ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μιλώντας στο OPEN για το ζήτημα, δήλωσε πως «με βάση της αποφάσεις όλοι οι νυν υπουργοί είναι υποψήφιοι. Είναι μία απόφαση δική του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κώστας Αχ. Καραμανλήςειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΤέμπηεκλογές 2023