Πολιτική|14.03.2023 09:29

«Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα Τέμπη αυτά τα γεγονότα»: Τι λέει ο Βίτσας για τον προπηλακισμό του στο Ίλιον

Newsroom

Για τον προπηλακισμό που δέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ίλιον μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Ζήτησα από τους δημοσιογράφους να μην γίνει τόσο νταβαντούρι. Δεν έγινε και κάτι το τρομερό», λέει ο βουλευτής στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Όπως διηγείται για το πώς έγινε το περιστατικό: «Ήμουν στο Ίλιον σε μια πλατεία. Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε εκεί μια περιοδεία μαζί με την δημοτική μας κίνηση, την Αλληλέγγυα Πόλη, για τα Τέμπη. Γυρίσαμε στην πλατεία για να ξεκουραστούμε και από ότι έμαθα μετά από το indymedia με είδαν πέντε άτομα του αναρχικού χώρου και έγραψαν ‘’φυσικά του επιτεθήκαμε’’. ‘’Αλλά εντάξει’’ λέει ‘’κανείς από τους συντρόφους μας δεν έχει τραυματιστεί’’».

Και σημειώνει πως «τελοσπάντων, δεν φτάσανε κοντά μου. Στα δύο μέτρα ήταν μια κοπέλα που φώναζε, δεν καταλάβαινα ακριβώς και τι έγινε της είπα τι ακριβώς θέλεις και σκέφτηκε πως ήταν μια καλή λογική να με χτυπήσει. Σήκωσε το χέρι της, πήγε να με χτυπήσει, έκανε μια σβούρα γύρω από τον εαυτό της και έπεσε μόνη της κάτω. Αυτό έγινε αλλά δεν είναι ένα καλό κλίμα και δεν βοηθούν το κίνημα αυτές οι πράξεις. Αποπροσανατολίζουν το κόσμο με αυτά από τα Τέμπη και δημιουργείται ένα κλίμα να χτυπήσουμε τους πολιτικούς, οι πολιτικοί όλοι είναι…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΔημήτρης ΒίτσαςΊλιον