Πολιτική|14.03.2023 11:41

Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τη Δευτέρα - Τι είπε στον Τασούλα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα μεταβεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο πρώην υπουργός μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσε πως είναι στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη

Νωρίτερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κων. Τασούλας επιβεβαίωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή όπου ο πρώην υπουργός του ανέφερε ότι είναι στη διάθεση της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. 

Η αυριανή συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπως έχει οργανωθεί βάση του Κανονισμού της Βουλής, είναι προγραμματισμένη από την κυβέρνηση και δεν προβλέπεται η δυνατότητα στον πρώην Υπουργό να λάβει το λόγο σε μια αναλυτική παρέμβαση. Ως εκ τούτου, η όποια τοποθέτησή του συνεπώς θα είναι σε επόμενη συνεδρίαση που είναι αυτή που οργανώνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Παράλληλα, μετά το χθεσινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Επιτροπής, κατά πληροφορίες, ανάλογο αίτημα κατέθεσε σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εκτός του κ. Καραμανλή να προσέλθει και ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

 Τι είχε πει νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίας του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή πως  «θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΒουλήΚώστας Αχ. ΚαραμανλήςΤέμπηειδήσεις τώραΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας