Πολιτική|30.03.2023 18:12

Παναγιωτόπουλος για ελληνοτουρκικά: Φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης – Πότε θα παραλάβει η Ελλάδα τα F-35

Newsroom

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει στις 4 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, για να επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Επ αφορμή της εξέλιξης αυτής, ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως «είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης. Οφείλουμε να το εκλάβουμε ως ευκαιρία να δούμε πού καλύτερα μπορούμε να πάμε, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι».

Και συνέχισε: «Η καταστροφή με τους σεισμούς παίζει ρόλο. Πρώτο μέλημα για την Τουρκία είναι να ανορθώσει την κατάσταση στη χώρα. Δεν γίνεται χωρίς ξένη βοήθεια. Σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει αποτελεσματικότητα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στις 4 Απριλίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πάω για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, αλλά για να εκπέμψουμε ενα μήνυμα συμβολικό ότι οι τραγωδίες είναι πάνω από γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αποκλιμάκωσης της έντασης».

Για τα εξοπλιστικά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως «θα πάρουμε τα F-35 με τη σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης. Εφόσον κυλήσει η διαδικασία, αναμένουμε τα πρώτα αεροσκάφη να έρθουν το 2028 ή το 2029. Παράλληλα, θα πρέπει η Πολεμική Αεροπορία να αναπτύξει υποδομές για να υποστηρίξει αυτά τα αεροσκάφη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαF-35Νίκος Παναγιωτόπουλοςελληνοτουρκικάελληνοτουρκικές σχέσειςειδήσεις τώρα