Πολιτική|31.03.2023 15:09

Αντίδραση Τσελίκ στις κατηγορίες Ακσενέρ: «Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση κατά πολιτικού θεσμού» - Προειδοποίηση Νταβούτογλου

Μαρία Ζαχαράκη

Την ένοπλη επίθεση στα γραφείου του Καλού Κόμματος καταδίκασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKΡ Ομέρ Τσελίκ.

Ειδικότερα έγραψε στο Twitter: «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος IYI στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους παρενόχληση και επίθεση κατά πολιτικού θεσμού».

O Ομέρ Τσελίκ μάλιστα αντέδρασε έντονα στην Ακσενέρ που κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για την ένοπλη επίθεση.

"Η δήλωση της κ. Ακσενέρ που κατηγορεί τον πρόεδρό μας μετά από αυτή την επίθεση αποτελεί μια ανεύθυνη και προκλητική στάση", ανέφερε.

Προειδοποίηση Αχμέτ Νταβούτογλου στον Ερντογάν: «Προειδοποιώ για άλλη μια φορά...»

Μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος IYI στην Κωνσταντινούπολη, ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, με ανάρτηση στο twitter και τις λέξεις «δεν θα μας τρομάξετε» έσπευσε να συμπαρασταθεί στην πρόεδρο του κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν.
«Προειδοποιώ τον Ερντογάν για άλλη μια φορά, βγες και καταδίκασε ανοιχτά την επίθεση κατά του κόμματος IYI και βρες τους δράστες» έγραψε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «αυτή η επίθεση ήταν κατά της δημοκρατίας. Ας θυμηθούμε ότι ο Ερντογάν είπε ανοιχτά "Αυτές είναι οι καλές μέρες". Άρα προετοιμάζετε το έδαφος για επιθέσεις».

Μεράλ ΑκσενέρΤουρκίαένοπλη επίθεσηειδήσεις τώραΟμέρ Τσελίκ