Πολιτική|12.04.2023 07:08

Εκλογές 2023 – Επιμένει σε ντιμπέιτ με τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων από τον πρωθυπουργό»

Βούλα Κεχαγιά

Στην “αχίλλειο πτέρνα” του κ. Μητσοτάκη, την οποία μάλιστα εντοπίζει στην πολιτική του “δειλία”, στοχεύει ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στη διενέργεια debate μεταξύ των δύο υποψήφιων για την πρωθυπουργία της χώρας στις εκλογές 2023. Χωρίς να αρνείται και την διεξαγωγή debate με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το πρόγραμμά του μέσα από μία τηλεμαχία με τον ίδιο θεωρώντας ότι αποτελεί και την κεντρική αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας συγκριτικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν αυτό ακριβώς ότι η απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσέλθει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στην ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων, στην ατολμία να αντιπαρατεθεί ενώπιος ενωπίω αλλά πρωτίστως διότι δεν το επιτρέπουν οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο ζήτημα του debate επανήλθε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την χθεσινή επίσκεψη και ομιλία του στο Ίλιον προσκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί σε μία δημόσια συζήτηση με επιχειρήματα: “Να μάς πει το πρόγραμμά του, να το ακούσει ο λαός, να ακούσει και το δικό μας” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζοντας πως “τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι του δεμένο χειροπόδαρα διότι φοβούνται ότι αν βρεθεί ενώπιος ενωπίω χωρίς το autocue, χωρίς τα χαρτάκια, χωρίς αυτούς που τού λένε στο αυτί τί πρέπει να πει, ξέρει ότι δεν θα καταφέρει χωρίς σκονάκια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη και στην έμμεση πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί ένα debate με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών: “Τί κάνει τώρα; Λέει να έρθουνε κι οι άλλοι τέσσερις, να πάμε όλοι μαζί, να είμαστε έξι. Να είμαστε και έξι και δεκαέξι. Όσα debate θέλει με όλους μαζί” ανέφερε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει ότι ούτε ο ίδιος αρνείται μία τηλεμαχία ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Απέδωσε μάλιστα την πρωθυπουργική απροθυμία αφενός στο ότι όπως πιστεύει, φοβάται την αντιπαράθεση, δεν μπορεί να την αντέξει γιατί οι θέσεις και το πρόγραμμά του είναι κενά και γιατί τον διακατέχει δειλία. “Θέλω να τον καλέσω να σταματήσει τη δειλία. Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέσεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση” επανέλαβε με έμφαση.

Ως προς τα διλήμματα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύει σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα τα κατέστησε ακόμη πιο σαφή λέγοντας ότι το πιο ενδεικτικό από αυτά είναι το “Αλλαγή ή Μητσοτάκης”. Πρόσθεσε επίσης ότι στην εκλογική αναμέτρηση αυτή κυριαρχούν και τα διλήμματα “δικαιοσύνη ή αδικία”, “εντιμότητα ή διαφθορά”, “αλήθεια ή συγκάλυψη”. Κατά τη γνώμη του ήδη ο ελληνικός λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα.

εκλογέςντιμπέιτΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ