Πολιτική|20.04.2023 06:00

Η υπόθεση Γεωργούλη μεγαλώνει το χάσμα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Κλείνει κάθε παράθυρο συνεργασίας;

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ολοένα και περισσότερο βαθαίνει τα ρήγμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και πλέον, μετά τη σοβαρότατη καταγγελία της Έλενας Χρονοπούλου σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και την ανάρτηση της Ζωής Βαρέλη - Στεφανίδη, μητέρας της Κατερίνας Στεφανίδη, τα δύο κόμματα βρίσκονται στα μαχαίρια.

«Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται μεν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εκτιμούν ότι η προσπάθεια ενός «νέου βιασμού» της καταγγέλλουσας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αρχικά η δημοσιοποίηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ -όπως υπογραμμίζουν – του ονόματος της κυρίας Χρονοπούλου έγινε για συγκεκριμένους λόγους και μέσω των troll του διαδικτύου συνεχίστηκε. «Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες ο Παναγιώτης Δουδώνής. 

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε, χθες, από τη μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη και υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Στεφανίδη – Βαρελά. Η ίδια ανήρτησε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που γράφει αθλιότητες και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, έγραψε στη λεζάντα: «Συγγνώμη αλλά δεν είναι απίθανο να είναι έτσι» κάνοντας hashtag τον Γεωργούλη.

Σε προηγούμενο tweet της μάλιστα - το οποίο κι αυτό έχει διαγράψει- είχε γράψει «βρωμάει από όπου και να το πιάσεις», αναφερόμενη στην υπόθεση Γεωργούλη. Όπως ήταν λογικό η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν έντονη και άμεση. 

«Μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος,  μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης,  αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Η υποψήφια βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη, αναπαράγει και υιοθετεί στο twitter κατάπτυστα και ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό». Ρωτούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά τι άποψη έχει για όλα αυτά.  ΥΓ: Ας σβήνουν όσο προλαβαίνουν.  Εξάλλου, δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Ούτως ή άλλως, δεν πείθουν κανέναν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος. 

Είναι προφανές ότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν τραβήξει μια σαφή κόκκινη γραμμή. Αυτή παρέθεσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης προχθές: «Πριν από κάποιους μήνες, κάποιοι μας έλεγαν – και μιλώ για τον κ. Τσίπρα – ότι η βελγική δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η κυρία Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές». Με άλλα λόγια, δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι στην παρούσα φάση τα δύο κόμματα δεν έχουν κανένα κοινό σημείο επαφής και συνεπώς μια οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία φαντάζει μάλλον δύσκολη. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςέμφυλη βίαΑλέξης Γεωργούληςεκλογές 2023