Πολιτική|20.04.2023 16:13

Γεωργιάδης για υπόθεση Γεωργούλη: Αυτό είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κατονόμασε την καταγγέλλουσα - Τι απάντησε η ίδια

Newsroom

Σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατονόμασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως τον άνθρωπο που αποκάλυψε το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε για τον βιασμό και κακοποίησή της τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Αυτή έγραψε πρώτη το όνομα»

Ο υπουργός ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι,  «το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι Αρετή Αθανασίου». «Αυτή έγραψε πρώτη το όνομα και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Action 24.

Η απάντηση Αθανασίου και η κόντρα

Λίγο αργότερα η Αρετή Αθανασίου ανέφερε ότι δεν είναι αυτή που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή της ότι αυτό είχε ήδη δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες:

«"Αυτή το έκανε!"

"Το ακκαουντ @AretiAthanasiu έγραψε πρώτο το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου!"

Θα ξεκινήσω από τον επίλογο. Δεν είμαι ελέφαντας. Αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Η πραγματικότητα όμως μπορεί. Το google μπορεί. Και υπήρξαν ευτυχώς πολλοί άνθρωποι- άγνωστοι σε μένα άνθρωποι- που μπήκαν στον κόπο να το αποδείξουν και τους ευχαριστώ. Για την ιστορία και μόνο και για να καταγραφεί, θα πω ότι ΔΕΝ διέρρευσα εγώ τα στοιχεία, ότι όταν ανέβηκε το δικό μου tweet, η είδηση έτρεχε τουλάχιστον 30' με αστρική ταχύτητα, την είχα δει και διαβάσει σε πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα sites αναρτούσαν τα στοιχεία και φωτογραφίες της καταγγέλλουσας, το ένα μετά το άλλο, και μια εφημερίδα (Απογευματινή) ετοίμαζε με αυτά το πρωτοσέλιδό της. Αυτά είναι γεγονότα που τα ξέρουν ακόμη και όσοι τα έχουν αντιστρέψει και τα εργαλειοποιούν εναντίον μου.

Αυτό που έχω να πω λοιπόν σε όλους αυτούς που με τόσο πάθος με "έδειξαν" υψώνοντας τα λασπωμένα τους δάκτυλα, είναι ότι δεν υπερασπίζεσαι ένα θύμα βιασμού και κακοποίησης που διέρρευσε η ταυτότητά του και στοχοποιήθηκε, στοχοποιώντας έναν άλλο άνθρωπο και δημιουργώντας ένα άλλο "θύμα" γιατί έτσι βολεύει το αφήγημά σου.

Τα κίνητρα των πολλαπλών αυτών αναρτήσεων που με συκοφαντούν είναι εμφανή. Η τοξικότητα μεγάλη. Τα σχόλια, γελοία, προσβλητικά, χυδαία, σεξιστικά, εμετικά, δείχνουν την "ποιότητα" και το ήθος όσων τα εκτοξεύουν. Και τα έχω συγκεντρώσει όλα, για κάθε νόμιμη χρήση. Η λάσπη είναι λάσπη μα όταν ξεραίνεται πέφτει. Η ιστορία του κάθε ανθρώπου γράφεται από τον ίδιο και τον ακολουθεί. Η δική μου, ενδεχομένως, να έχει κάτι να πει. Και είναι η μόνη που μπορεί να υπερασπιστεί την αλήθεια μου».

Στη συνέχεια, η ίδια κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποδείξει ότι αυτή ήταν που αποκάλυψε το όνομα της καταγγέλλουσας, αλλά και ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητώ από τον κ. @AdonisGeorgiadi να βγει άμεσα και με στοιχεία να αποδείξει τις καταγγελίες που έκανε στο ACTION 24 για μένα: 1. Οτι εγώ έβγαλα πρώτη το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο. 2. Oτι είμαι επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου».

Ανταπαντώντας, ο υπουργός επανήλθε με ανάρτηση στο Twitter, επιμένοντας στα λεγόμενά του, δηλαδή ότι η Αρετή Αθανασίου διέρρευσε πρώτη το όνομα της Χρονοπούλου.

«Η @AretiAthanasiu έχει γράψει ένα εκτενές άρθρο εναντίον μου (το οποίο μου έστειλαν καθώς με έχει μπλοκάρει εδώ και πολύ καιρό) στο οποίο συνοπτικά ισχυρίζεται ότι:: α) είναι ψευδής ο ισχυρισμός μου ότι εκείνη διέρρευσε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας του κ. Γεωργούλη και β) πρέπει να αποδείξω ότι είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με επιφύλαξη των δικαιωμάτων της κλπ.

Ως προς το α), είναι ή δεν είναι αληθές ότι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έκανε την ανάρτηση (την πρώτη φωτό που θα ανεβάσω), την οποία ανάρτηση στη συνέχεια, όταν άρχισε η φασαρία διέγραψε από τον λογαριασμό της στο Twitter;

Στην ανάρτησή της αυτή αναγράφει οποιουδήποτε είδους άλλη πηγή πληροφόρησης, ή μιλά η ίδια με απόλυτη μάλιστα βεβαιότητα; Αν θεωρεί την ανάρτησή της αυτή άκακη και αναδημοσίευσε από κάτι που διάβασε κάπου αλλού: α) γιατί δεν ανέγραφε την πηγή της; β) γιατί τη διέγραψε στη συνέχεια; Και σε κάθε περίπτωση, ποιον σκοπό είχε η ανάρτησή της αυτή, παρά τη διάδοση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας; Πώς λοιπόν θεωρεί συκοφαντική τη δική μου δήλωση, αφού η ίδια έκανε αυτή την ανάρτηση;

Ως προς το β) τώρα, εγώ δεν είπα "επαγγελματικό" στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος με την έννοια του φανατικού υποστηρικτή του, όπως μερικές από τις αναρτήσεις, που θα σας παραθέσω, αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας. Θεωρεί συκοφαντική την αναφορά μου αυτή, ενώ ή ίδια ασταμάτητα υπερασπίζεται με πάθος τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και επιτίθεται και με άσχημο τρόπο διαρκώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Αν θεωρεί υποτιμητικό και προσβλητικό το να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να το γράψει και τότε θα ανακαλέσω. Δεν είχα σκοπό να βλάψω την τιμή και την υπόληψή της με αυτή μου την αναφορά. Μόλις γράψει λοιπόν ότι το να είσαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποτιμητικό, θα το ξεκαθαρίσουμε…

ΥΓ: Η κυρία Αθανασίου, η οποία μου είναι παντελώς άγνωστη, είχε πριν λίγες μέρες πρωταγωνιστήσει και στη διαρροή των στοιχείων των Δικαστών, που 13-0 καταδίκασαν τον κ.Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Ίσως από εκεί να της έμεινε η συνήθεια…».

Η κ. Αθανασίου απάντησε στη συνέχεια, λέγοντας πως «Ο @AdonisGeorgiadi λέει ότι τoν έχω μπλοκάρει, ενώ με έχει μπλοκάρει από τις πρώτες μέρες που βρέθηκα στο Twitter και στην πορεία τον μπλόκαρα και εγώ. Εγραψε ένα κατεβατό και ξόδεψε χρόνο και φαιά ουσία να ψάχνει τις αναρτήσεις μου, έβγαλε το δεξιόμετρο να μετρήσει πόσο ΣΥΡΙΖΑ είμαι, δίνει διάφορες συμβουλές και οδηγίες αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Εχει λίγο χρόνο ακόμα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη για τις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καταγγελίαβιασμόςΣΥΡΙΖΑΆδωνις ΓεωργιάδηςΑλέξης Γεωργούληςειδήσεις τώρα