Πολιτική|22.04.2023 21:19

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Δεν είμαι προληπτικός αλλά καλού κακού στις 21 να σπάσουμε και το ρόδι»

Newsroom

«Δεν είμαι προληπτικός αλλά καλού κακού στις 21 Μαϊου μαζί με την ψήφο μας να σπάσουμε και το ρόδι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους συγκεντρωμένους στη Θέρμη το Σάββατο, 22 Απριλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε μέσω τηλεοπτικού μηνύματος τις εκλογές έγινε σεισμός ενώ, την ίδια μέρα, στη Θεσσαλονίκη έβρεχε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια, τόνισε: «Λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η 21η Μαϊου μπορεί να γίνει μια μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Έχουμε σχέδιο και πλέον γνωρίζουμε». 

«Το ανέκδοτο που μας είπε ο Μητσοτάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερε τα μνημόνια και ότι η ΝΔ μας έβγαλε από αυτά. Είναι για γέλια. Είναι και για κλάματα όμως. Αυτή είναι η στρατηγική alt right. Είναι στρατηγική που εφάρμοσε ο Τραμπ. Το μόνο που του έμεινε να υποσχεθεί είναι η επενδυτική βαθμίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ξανά τη χώρα στις αγορές και άφησε στα ταμεία 37 δισ.», πρόσθεσε.

Πάνω από 10 δισ. οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Όπως υπογράμμισε, «η σύγκριση αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να γίνει. Φανταστείτε εμείς να έχουμε την πολυτέλεια να μαζέψουμε με δικαιοσύνη και να ξοδέψουμε με μέριμνα στους αδύναμους 60 δισ. Πάνω από 10 δισ. ήταν οι απευθείας αναθέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό ήταν το χούι της δεξιάς αλλά το παράκανε η Μητσοτάκης ΑΕ». «Θέλουμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας σχέδιο και τη δική μας εντιμότητα», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςσεισμόςειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΘέρμηεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΘεσσαλονίκηΚυριάκος Μητσοτάκης