Πολιτική|24.04.2023 13:39

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: Τηλεμαχία θα γίνει - Θέλουμε όλα τα κόμματα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και τώρα», τόνισε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με τον ίδιο «θέλουμε τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι», πρόσθεσε, ώστε να φανούν οι «ανακολουθίες» και αναλυτικά οι θέσεις της κάθε πλευράς. Θυμίζουμε ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή, ενώ από πλευράς ΝΔ επιθυμούν στην τηλεμαχία να συμμετέχουν όλα τα κόμματα και να μην είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο Α. Σκέρτσος τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Το ίδιος έκανε και το 2019 και έπεσε εντελώς έξω. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει. Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε βέβαια  τραμπικά δριμύτερη. Είχε δηλώσει πως αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η «προπαγάνδα» της Ν.Δ. Τώρα μας αναλύει, επίσης με παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι η «προπαγάνδα» αυτή είναι: ο αριθμός τηλεμαχιών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων.

Την ενημερώνουμε ότι:

  • υπάρχει ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να ελέγχει το χρόνο προβολής των κομμάτων όπως συμβαίνει πάντα στις εκλογές.
  • Ότι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και τώρα.
  • Όσο για την πρόταση περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι να πει κανείς; Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει.

Για να το πω απλά με μια εικόνα ώστε να αντιληφθούν όλοι τι είναι αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα, είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα.

Και σε κάθε περίπτωση ας προσέχουν τι ζητούν διότι είναι πολύ πιθανό τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ίδιο.

Μόνη  εξήγηση για αυτό τον θεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο  είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά  ασχολείται με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που άρχισε ήδη να τρίζει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςεκλογέςεκλογές 2023ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΆκης Σκέρτσοςτηλεμαχία