Πολιτική|25.04.2023 23:39

Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη; «Αυτόνομο το ΕΑΝ στις εκλογές», λέει ο Κανελλόπουλος

Newsroom

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΕΑΝ, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το κόμμα θα κατέβει αυτόνομα τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πρώην Αρεοπαγίτης τόνισε ότι, η αλλαγή σχεδίων  δεν έγινε λόγω σύγκρουσης με τον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.  

 «Μη χρησιμοποιείτε τη λέξη “τα σπάσατε”, δεν υπήρχε σύγκρουση»

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι «θα κατέβουμε αυτόνομα με το δικό μας κόμμα. Το κόμμα αυτό λέγεται ΕΑΝ και στο κόμμα αυτό καλούμε τους πολίτες να στρατευτούν» στον Alpha, μην παραλείποντας να σημειώσει ότι δεν υπήρξε σύγκρουση με τον πρωτόδικα καταδικασμένο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. «Αρχικώς ήταν αποφασισμένος να μην κατέβει, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, όμως μετά το άρθρο του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, άλλαξε προφανώς απόφαση και δήλωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές και ό,τι θέλει ας γίνει», είπε. «Μην χρησιμοποιείτε τη λέξη “τα σπάσατε”. Αυτό σημαίνει σύγκρουση και δεν υπήρχε σύγκρουση», πρόσθεσε.

Ο Κανελλόπουλος διέψευσε, ακόμα, την πιθανότητα να κατέβουν υποψήφιοι με το ΕΑΝ μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, εφόσον αυτό αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία, ενόψει της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 5 Μαΐου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρειος Πάγοςνεοναζίειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023Ηλίας Κασιδιάρης