Πολιτική|04.05.2023 09:36

Εκλογές 2023 - Βελόπουλος: Δεν υπάρχει υποψήφιος από την Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Λύση - «Θέλω να κυβερνήσω»

Newsroom

Για την εκλογική μάχη που πλησιάζει μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.  «Όλα όσα λένε είναι για γέλια, κανείς δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Και όταν οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι για γέλια, τότε τα κλάματα του ελληνικού λαού είναι κοντά. Κάθονται και υπόσχονται δισ. ευρώ, πού θα τα βρούνε;», είπε αρχικά και εν συνεχεία ανέφερε: «Έχουν 37 Ανεξάρτητες Αρχές, ενώ το Σύνταγμα  προβλέπει υποχρεωτικά πέντε, για να βολέψουν δικούς τους ανθρώπους».

«Πίνουν το αίμα του επιχειρηματία, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου για να μπορούν να έχουν έσοδα από το φόρο», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  ενώ αναφορικά με τον ΦΠΑ κατά τον ίδιο, στα σύνορα θα έπρεπε να είναι «μηδενικός». «Ο άλλος από τις Σέρρες πάει στη Βουλγαρία, στα Σκόπια. Αυτά που χάνουμε πάνε στο εξωτερικό. Βάζουν εκεί τη βενζίνη τους».

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Εγώ προειδοποιώ τον ελληνικό από να ψηφίσει με στις 21 Μάϊου λογική, με πρόγραμμα». «Πρέπει να στηρίξουμε τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον αλιέα να παράξουν πλούτο», είπε στη συνέχεια.

«Όχι» στη συγκυβέρνηση 

«Θέλω να πάμε αυτοδύναμοι εμείς, να κυβερνήσουμε», τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει στόχο την συγκυβέρνηση. «Αυτό που πάει να γίνει μετά τις εκλογές είναι η συνεκμετάλλευση με ψήφο των τριών κομμάτων».

Όπως εκτιμά «δεν περνάει αυτό με δύο κόμματα. Η συνεκμετάλλευση χρειάζεται τρία κόμματα». «Είναι τρία ίδια κόμματα με ίδιες πολιτικές. Σε κανένα μείζον θέμα δεν διαφωνούν», είπε ακόμη.

Για την Χρυσή Αυγή

Αναφορικά με το εάν υπάρχουν στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής απάντησε: «έχετε δει κανέναν υποψήφιο από την Χρυσή Αυγή εσείς; Δεν υπάρχει ούτε ένας. Ούτε υποψήφιος ούτε κάποιος που έχει ενεπλάκη. Το τι ψήφιζαν δεν ξέρω. Δεν θα κυνηγάμε τον καθένα τι ψηφίζει», ενώ σημείωσε και η «Νέα Δημοκρατία είχε 11% από την Χρυσή Αυγή».

Σχετικά με τον Ηλία Κασιδιάρη υπογράμμισε πως κακώς κάθονται όλοι και ασχολούνται τόσους μήνες με το κόμμα γιατί «θα πάει στο 25% στο τέλος».

«Θέλω να κυβερνήσω», τόνισε. «Πώς να συγκυβερνήσω με αυτά που κάνουν; Δεν τον εμπιστεύομαι τον Μητσοτάκη», υπογράμμισε. 

Στη συνέχεια, κατήγγειλε την SingularLogic, την εταιρεία που θα δείξει τα αποτελέσματα των εκλογών και ζήτησε εμπειρογνώμονες να ελέγξουν το λογισμικό καθώς όπως λέει δεν το έχει ελέγξει κανείς.

«Εμείς για ανεβάσουμε τους υποψηφίους κάναμε 4 ώρες. Είχαμε πρόβλημα στην πλατφόρμα. Η ίδια εταιρεία που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με 300 ονόματα, θα καταμετρήσει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών;», σχολίασε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Λύσηεκλογέςεκλογές 2023ειδήσεις τώραΚυριάκος Βελόπουλος