Πολιτική|18.05.2023 14:21

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος θα βρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα για πρώτη φορά φέτος

Newsroom

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαγια πρώτη φορά, θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του. Είναι μια κίνηση με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου του αδιάβλητου της συνολικής διαδικασίας.

«Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, δημιούργησε και ενεργοποιεί, έναν μηχανισμό συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα», υπογραμμίζει.

Εκλογές 2023: 22.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι πάνω από τις κάλπες

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ethnos.gr, στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου θα λειτουργήσει την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Για την ακρίβεια στα συνολικά 21.198 τμήματα της επικράτειας θα βρίσκονται περί τους 22.000 εκλογικούς αντιπροσώπους και επόπτες οι οποίες θα είναι επιφορτισμένοι για τη διαβίβαση με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλατφόρμα των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικού τμήματος χωριστά.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται παράλληλα με την καταγραφή και αποστολή των αποτελεσμάτων και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα είναι ανεξάρτητη. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει φτιαχτεί από ειδική ομάδα πληροφορικάριων για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπάρχει βάση δεδομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2019. Κάπως έτσι αυτομάτως θα γίνεται σύγκριση και με τα αποτελέσματα της τελευταίες αναμέτρησης στις εθνικές εκλογές και θα επιχειρείται ανάλυση και σύγκριση όλων των μεταβλητών.

Επίσης, θα αντλούνται χρήσιμα συμπεράσματα για τις εκλογές αφού θα γίνονται συγκρίσεις σε εκλογικά τμήματα που θεωρούνται ότι είναι «κλειδιά» για τα αποτελέσματα της αναμέτρησης.

Όλα τα στοιχεία θα τσεκάρονται σε χρόνο real time κάτι που σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου θα αποτρέπει τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τη δημιουργία εντυπώσεων ή το να γίνονται παιχνίδια με τα exit polls που δημιουργούν εσφαλμένη ενδεχομένως εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Κουμουνδούρου και την εποπτεία του όλου εγχειρήματος θα έχει ο «εκλογολόγος» του κόμματος και υπεύθυνος για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων κ. Κώστας Πουλάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςεκλογικοί αντιπρόσωποιεκλογές 2023εκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023ειδήσεις τώρακάλπες