Πολιτική|08.06.2023 21:41

Εκλογές 2023 – Κουμουτσάκος για θανάτους λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ: «Υπάρχει κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40%»

Newsroom

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Γιώργος Κουμουτσάκος κλήθηκε να τοποθετηθεί για τους θανάτους τριών ανθρώπων που καταγράφηκαν, μέσα σε 48 ώρες, και οφείλονται στις ελλείψεις στο ΕΣΥ. «Αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε», είπε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτά έχουν κριθεί»

Μιλώντας στο Mega, και μετά από επιμονή της δημοσιογράφου για τους τρεις ανθρώπους σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική που πέθαναν άδικα λόγω της καθυστερημένης ανταπόκρισης ασθενοφόρων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε: «Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν 10 μέρες. Αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε. Κι αυτό θα πρέπει να συνεκτιμάται», προσθέτοντας ότι, «είχαμε λαϊκή ανταπόκριση που έδωσε 40% στον κυβερνητικό απολογισμό που καταθέσαμε».

«Δεν αυξήσαμε τους μισθούς των γιατρών γιατί οι ίδιοι θέλουν να δουλεύουν δύο δουλειές»

Ο υποψήφιος βουλευτής, αναφερόμενος στους χαμηλούς μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και των νοσηλευτών με αφορμή τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε νησιά και σε ηπειρωτικές περιοχές, είπε ότι, πράγματι, η ΝΔ δεν έχει κάνει κάτι για τους νοσηλευτές, ενώ για τους γιατρούς πρόσθεσε ότι, τούς έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ενώ εργάζονται παράλληλα στο ΕΣΥ. Όταν, δε, κλήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο το κόμμα του δεν αυξάνει τους μισθούς των γιατρών, αλλά επιλέγει να τους δίνει τη δυνατότητα να ιδιωτεύουν, απάντησε ότι, «θέλουν οι ίδιοι να δουλεύουν δύο δουλειές».

«Πρέπει να υπάρχει κίνητρο ώστε να έρθουν περισσότεροι γιατροί στο ΕΣΥ. Τι έκανε λοιπόν ο πρόσφατος νόμος που έχει γίνει στόχος και πετροβολείται από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είπε στους γιατρούς ότι οφείλετε να παρέχετε υπηρεσίες στο ΕΣΥ και έχετε και τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου. Χωρίς να επιβαρυνθεί ο υγειονομικός προϋπολογισμός με τρόπο που δεν αντέχει - διότι υπάρχει και μια υγειονομική διάσταση που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας - να έχουν οι γιατροί κίνητρα να έρθουν στο ΕΣΥ, γνωρίζοντας ότι μπορούν να ανεβάσουν το εισόδημά τους, δουλεύοντας το απόγευμα και με το ιδιωτικό τους ιατρείο. Για τους νοσηλευτές έχετε δίκιο, αλλά το θέμα των γιατρών αντιμετωπίζεται. Το θέλουν και οι ίδιοι (να δουλεύουν δύο δουλειές), δε νομίζω ότι δεν το θέλουν. Τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την ξέρετε όλοι», κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςθάνατοιΔημήτρης ΚουτσούμπαςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚυριάκος ΒελόπουλοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚΚΕειδήσεις τώραΓιώργος ΚουμουτσάκοςΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΕΚΑΒΕλληνική ΛύσηεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΕΣΥΝέα ΜάκρηΧαλκιδικήεκλογές 2023