Πολιτική|11.06.2023 10:00

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας - «Θα είναι πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό»

Newsroom

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε, θα «σπάσει» το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

 

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών», σημείωσε. 

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ είπε ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεύση ΕλευθερίαςεκλογέςΚόμμα ΝίκηΠΑΣΟΚΓιάνης Βαρουφάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023Δημήτρης Κουτσούμπαςδημογραφικόειδήσεις τώραΚυριάκος ΒελόπουλοςοικογένειαΖωή ΚωνσταντοπούλουΕλληνική ΛύσηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023υπουργείο ΕργασίαςΚΚΕΜέΡΑ 25εκλογές 2023Νέα ΔημοκρατίαΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΣΥΡΙΖΑ