Πολιτική|12.06.2023 10:53

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ - Ωμός εκβιασμός οι δηλώσεις Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα

Newsroom

«Θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

«Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό και εθνικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της μειονότητας, μία πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ. Μια ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ΕΔ».

«Τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό κατά την άποψής μας είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτή την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιοστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη. Αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταληκτικά αναφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας: «οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, αυτός ο ωμός εκβιασμός ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα 4 χρόνια δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα. Έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα σε κάθε σπίτι σε κάθε Έλληνα πολίτη σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι μία πρόβα τζενεράλε για ό,τι θα ακολουθήσει. Όποιος πολίτης έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο μέλλον, θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

«Τόσο εγώ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το μήνυμα εις βάρος της δημοκρατίας θα είμαστε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μουσουλμανική μειονότηταΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΘράκηΚυριάκος Βελόπουλοςαποτελέσματα εκλογών 2023ΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΝέα ΔημοκρατίαεκλογέςΓιάνης ΒαρουφάκηςΕλληνική ΛύσηΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023ΜέΡΑ25ΚΚΕειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚόμμα ΝίκηΖωή ΚωνσταντοπούλουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΠλεύση Ελευθερίας