Πολιτική|12.06.2023 13:54

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας να πάψει να λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ως μια πολιτική απρέπεια χαρακτήρισε ο Άκης Σκέρτσος την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμα.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε μια πολιτική απρέπεια, επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στο θέμα της μειονότητας της Θράκης», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Τσίπρας, όπως είπε, «είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από τις εκλογές. Επέλεξε να μην ακούσει ούτε καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός τους που έλεγαν για κάποιους που είχαν πουλήσει την ψυχή τους στο τουρκικό προξενείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση, όπως στα ζητήματα των εξοπλισμών, του μεταναστευτικού, του φράχτη του έργου», υπογράμμισε και έθεσε τρία ερωτήματα:  

«Γιατί οι δύο βουλευτές δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν τη μουσουλμανική ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα; Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου;  Ο κ. Τσίπρας διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση με υλικό από την ΕΥΠ πριν από τις εκλογές;», είπε. 

Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί έκπληξη τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.  «Αντί να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ, να αναθεωρήσει τη στάση του, να πάψει να λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση και να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση τα δύο σιωπηλά στελέχη για το ποιον εκπροσωπούν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.  

Σκέρτσος: Η κ. Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο

Σχετικά με την Ντόρα Μπακογιάννη και το περίφημο βίντεο με τους μουσουλμάνους της Θράκης, σχολίασε ότι η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ  δεν έχει να δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας σε κανέναν, τα έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για την ενσωμάτωση της Θράκης στην Κοινωνική και Οικονομική ζωή της χώρας μας. Είπε το αυτονόητο, ότι μόνο όποιος πολιτικός υπηρετεί την εθνική στρατηγική για ένταξη της μειονότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, μπορεί να υπηρετήσει τους πολίτες αυτούς», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την εμπλοκή της ΕΥΠ και την ενημέρωση που παρείχε ο Κυριάκου Μητσοτάκης στον ΑλέξηΤσίπρα σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ  έλαβε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στοιχεία που έδειχναν μια εμπλοκή του προξενείου στα εθνικά μας θέματα και έκρινε ότι αυτή την ενημέρωση έπρεπε να την έχει ο κ. Τσίπρας.  «Αυτό τον κατηγορούμε, ότι ήξερε και δεν έκανε τίποτα», υπογράμμισε.    

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΖωή ΚωνσταντοπούλουΓιάνης ΒαρουφάκηςΣΥΡΙΖΑΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Κυριάκος ΒελόπουλοςΜέΡΑ25Ροδόπηεκλογές 2023ΠΑΣΟΚΑλέξης ΤσίπραςΆκης ΣκέρτσοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚόμμα ΝίκηΚΚΕΝίκος ΑνδρουλάκηςΕλληνική ΛύσηεκλογέςΠλεύση ΕλευθερίαςΔημήτρης Κουτσούμπαςαποτελέσματα εκλογών 2023Νέα Δημοκρατία