Πολιτική|12.06.2023 15:15

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό - Η Βούλτεψη παρουσίασε στον αέρα τουρκικό δημοσίευμα ως δήθεν θέσεις μας

Newsroom

Για ολισθηρό κατήφορο κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το φυλλάδιο που έδειξε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Σοφία Βούλτεψη κατά τη διάρκεια εμφάνισης της σε πρωινή εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό. Μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στην μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Παρουσίασε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τη Νέα Δημοκρατίας πως «έχει ξεφύγει τελείως. Για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους» Και διερωτάται αν «Μπορούν να αντιληφθούν έστω και τώρα το κακό που κάνουν στην πατρίδα;». 

Εκλογές 2023: Το φυλλάδιο που «άναψε τα αίματα»

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας ξέσπασε κόντρα στο πλατό του ΣΚΑΪ μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χάρη Μαμουλάκη, όταν η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ένα φυλλάδιο με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αναφέρεται και στα θέματα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και στα θέματα της εκλογής των μουφτήδων», είπε χαρακτηριστικά

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Χάρης Μαμουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ,  επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «άρθρο που αφορά τις εκλογές στην Τουρκία, έχει στο background μια φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προφανώς δεν είναι κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια επέμεινε «Είναι κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ» με τον Χάρη Μαμουλάκη να της απαντά «τυχαίνει να γνωρίζω την τουρκική γλώσσα. Το κρισιμότερο όλων είναι το ότι το τουρκικό προξενείο κάνει τη δική του δουλειά, εμείς πρέπει να δούμε πώς ασφαλιζόμαστε απέναντι στον τουρκικό παράγοντα. Εμείς έχουμε βέλη εκ των έσω, η ΝΔ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια. Η κ. Βούλτεψη προσπαθεί να δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά. Η ΝΔ έχει δείξει τι έχει κάνει με παράδειγμα τα 12 ναυτικά μίλια και την επέκτασή τους».  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Λύσηειδήσεις τώραεκλογές 2023Σοφία ΒούλτεψηΖωή Κωνσταντοπούλουαποτελέσματα εκλογών 2023Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηΠλεύση ΕλευθερίαςΚυριάκος ΒελόπουλοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚΚΕΣΥΡΙΖΑΓιάνης ΒαρουφάκηςΠΑΣΟΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΑλέξης ΤσίπραςΝέα ΔημοκρατίαΜέΡΑ25Χάρης ΜαμουλάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023