Πολιτική|13.06.2023 11:00

Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο 63χρονος πρώην άστεγος που πρωταγωνιστεί στο νέο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Newsroom

Σε νέο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνιστεί ο 63χρονος Κώστας Ζ. ο οποίος ήταν άστεγος και σήμερα έχει βρει δουλειά και έχει δικό του σπίτι.

Στις 22 Ιανουαρίου 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε ως πρωθυπουργός απρόσμενα στην προβλήτα Ε7 του λιμανιού του Πειραιά για να συναντήσει τους άστεγους που διέμεναν στο σημείο. Ανάμεσά τους ήταν ο κύριος Κώστας, τον οποίο και γνώρισε.

Ο κ Κώστας πέρασε ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του την Ξάνθη, καθώς εκεί δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κρίσης χρεοκόπησε και βρέθηκε σε καθεστώς αστεγίας στην Αθήνα.

Αρχικά μπήκε σε ένα πρόγραμμα στέγασης και εργασίας, και σήμερα δεν ζει στο δρόμο, αλλά σε ένα σπίτι και ζει με έναν άλλον άνθρωπο. Επίσης, βρήκε δουλειά ως φύλακας.

Η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη συζήτησή τους η οποία έγινε στο νέο σπίτι του Κώστα Ζ. μιλούν για εκείνη τη συνάντηση, ενώ ο 63χρονος άνδρας λέει πως αισθάνεται τυχερός που πλέον έχει μία στέγη.

«Πήρα θάρρος όταν σας είδα παραμονή Χριστουγέννων να κατέβετε στο λιμάνι, όχι για το θεαθήναι, αλλά το εννοήσατε, καθίσατε και συζητήσατε μαζί μας», ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως η ιστορία του Κώστα αλλά και άλλων που έχουν χρησιμοποιήσει αντίστοιχα προγράμματα έχουν ιδιαίτερη αξία.

Σταμάτης: «Οι άστεγοι στον Πειραιά από 130 έφτασαν στους 25»

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ο κ. Κώστας βρέθηκε στα Θεωρεία της Βουλής των Ελλήνων ως ο μοναδικός προσκεκλημένος του υποψηφίου Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργου Σταμάτη.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Σταμάτης αναφέρεται στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του υπουργείου Εργασίας λέγοντας πως «έχει φτιαχτεί για 800 ανθρώπους, είμαστε στο μισό. Είναι μια διαδικασία μέσω των Δήμων και έχουμε πετύχει πολλά ποσοστά. Την περίοδο που είχε επισκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης το λιμάνι του Πειραιά, οι άστεγοι ξεπερνούσαν τους 130. Αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνάνε τους 25. Όλοι έχουν μπει σε σπίτια, σε ξενώνες και σε δουλειές και κάποιοι από αυτούς γύρισαν στο οικογενειακό περιβάλλον. Τα χρόνια της κρίσης το μεγαλύτερο ποσοστό που έμεινε χωρίς εργασία ήταν σε αυτές τις ηλικίες για αυτό ως κυβέρνηση ενισχύσαμε πολύ αυτό το κομμάτι μέσω της ΔΥΠΑ την εύρεση εργασίας ώστε να βρεθούν τα ένσημα για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να βγουν στη σύνταξη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτή είναι η καινοτομία του παρέχει και την ψυχολογική και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη». 

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει στο συγκεκριμένο σποτ: «Αντί του κλασικού δεκάλεπτου με τις προγραμματικές μας θέσεις, επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση σε μία ανθρώπινη ιστορία που αναδεικνύει την Ελλάδα που αλλάζει. Την Ελλάδα που προχωράει και δεν αφήνει κανέναν πίσω. Την Ελλάδα που θέλουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΒελόπουλοςΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΜέΡΑ 25Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηΖωή ΚωνσταντοπούλουΝέα ΔημοκρατίαΓιάνης ΒαρουφάκηςΣΥΡΙΖΑΝίκος ΑνδρουλάκηςΕλληνική Λύσηάστεγοςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023ΠΑΣΟΚΚΚΕΠλεύση Ελευθερίας