Πολιτική|13.06.2023 12:10

Εκλογές 2023 - Διευκρινίσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση»

Newsroom

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση της μειονότητας της Θράκης, η οποία έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου διαψεύδει τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, σημειώνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε προφορική ή γραπτή πληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή κάποιο άλλο στέλεχος της ΝΔ για τη Θράκη και προσθέτει ότι «μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη».

Τι διευκρινίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «πολλά ψέμματα που διακινούνται τις τελευταίες ώρες» και διευκρινίζουν τα εξής.

  1. Πρώτον δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ.
  2. Δεύτερον ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου για τη Θράκη.
  3. Τρίτον, μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη.

Δεν θα εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ

Όπως διαμηνύει η Κουμουνδούρου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσει την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του κόμματος, όπως κάνει η Νεα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Δεν το κάναμε την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή. Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή», σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘράκηΠΑΣΟΚΠλεύση ΕλευθερίαςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΔημήτρης ΚουτσούμπαςΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΕλληνική ΛύσηΡοδόπηΚόμμα ΝίκηΚΚΕΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023