Πολιτική|15.06.2023 12:56

Εκλογές 2023: Ματαίωση του debate - Δεν συμφώνησαν τα κόμματα σε ημερομηνία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τα κόμματα δεν συμφώνησαν σε κοινή ημερομηνία για διεξαγωγή του debate και έτσι οδηγούμαστε σε οριστική ματαίωση της διακαναλικής συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε να γίνει το Σάββατο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ήθελαν την Κυριακή. Την Κυριακή, όμως, είναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως σε αυτό που συμφώνησαν είναι να μπει μια ακόμη ενότητα στο debate για το μεταναστευτικό μετά την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη έχει μείνει ένα παράθυρο ανοικτό είτε για το Σάββατο είτε για την Κυριακή σε περίπτωση που κάποιο από τα κόμματα κάνει πίσω.

«Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει debate δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σίγουρα, πάντως, τα περιθώρια φαίνεται να στενεύουν για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας με τα δεδομένα να συντείνουν στην ολική ματαίωσή του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΠλεύση ΕλευθερίαςΠΑΣΟΚΖωή ΚωνσταντοπούλουΚυριάκος ΒελόπουλοςΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΝίκος ΑνδρουλάκηςΕλληνική ΛύσηΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηdebateΣΥΡΙΖΑΚΚΕειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023ΜέΡΑ 25Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογές 2023