Πολιτική|19.06.2023 10:57

Εκλογές 2023: Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

Newsroom

Αποσύρει την υποψηφιότητά από τις εκλογές ο υποψήφιος της ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη δήλωσή του περί «Τούρκων της Δυτικής Θράκης».  Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κατραντζή αναφέρει για την παραίτησή του: 

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

 

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο Μουσταφά Κατραντζή απάντησε: «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

Πετά το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκέρτσος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την απόσυρση του κ. Κατρανζτή από την εκλογική μάχη, πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι οι δύο βουλευτές του στη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ παραμένουν στις λίστες.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν»;

 

Η σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 14 Ιουνίου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Μουσταφά Κατραντζή. 

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη Μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η κυρία Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ τον κ. Κατραντζή» και πως «καμιά κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνησή του».

Η κυρία Τσαπανίδου κατέληγε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο» και υπογραμμίζει ότι «έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚΕλληνική ΛύσηΓιάνης ΒαρουφάκηςΚυριάκος ΒελόπουλοςεκλογέςΚΚΕΜέΡΑ 25Πλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραΡοδόπηΚόμμα ΝίκηΣΥΡΙΖΑαποτελέσματα εκλογών 2023Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2023Δημήτρης ΚουτσούμπαςΖωή Κωνσταντοπούλου