Πολιτική|19.06.2023 18:20

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για προσπάθεια «να τον παγιδεύσει» για τη Ροδόπη - «Υποχρέωση να θέσω ερωτήματα» για την Πύλο

Newsroom

Για προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη «να τον παγιδεύσει» με το σημείωμα της ΕΥΠ και τη «διαρροή του σε ΜΜΕ», μίλησε σήμερα (19/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα της Ροδόπης.

Εκλογές 2023-Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο»

«Δεν πίστευα στα μάτια μου καθώς μέσα υπήρχαν πληροφορίες για βουλευτές της ΝΔ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Mega, ενώ για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσύρει τον Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια είπε ότι είναι εσφαλμένη καθώς «δεν πρέπει να γίνει στοχοποίηση της μειονότητας».

«Σε ό,τι αφορά τους δικούς μας υποψήφιους, ουδέποτε έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «μια φορά υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε σε ατόπημα, του έγινε επίπληξη και ουδέποτε ξανάγινε».

«Ο Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο, για να το διαρρεύσει αποσπασματικά στον Τύπο και να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ.

«Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις» για το ναυάγιο

Αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο, είπε ότι «νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές».

«Προτεραιότητα κάθε Αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές», υποστήριξε επίσης.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», ανέφερε έπειτα.

«Στη θάλασσα έχεις υποχρέωση να διασώσεις, δεν είναι σαν την ξηρά. Δεν μπορείς να βάλεις φράχτες στη θάλασσα. Δεν τα βλέπεις τα σύνορα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έχεις υποχρέωση να σώσεις τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ»

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο στο ζήτημα του νερού, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «επιμένω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό» και «υπάρχει θέμα στο νερό, υπάρχει θέμα ενεργειακής φτώχειας όπως και στην Υγεία και την Παιδεία».

«Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ», ισχυρίστηκε.

«Έχουμε 6.500 λιγότερους μόνιμους νοσηλευτές από το 2019»

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό», σχολίασε σε άλλο σημειο ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού».

«Δεν θα πέσει το μάννα εξ ουρανού την επόμενη τετραετία», είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και τόνισε ότι «οι 10.000 προσλήψεις του κ. Μητσοτάκη δεν είναι νέες αλλά αναπληρώσεις όσων φεύγουν».

«Έχουμε 6.500 λιγότερους μόνιμους νοσηλευτές από το 2019», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν έγινε ούτε μία νόμιμη πρόσληψη στην τετραετία για την Υγεία».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι πρέπει να αλλάξει… χθες, ενώ για τις εκλογές δήλωσε: «Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς με την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη ημέρα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΠΑΣΟΚΠύλοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚόμμα ΝίκηΑλέξης ΤσίπραςΠλεύση ΕλευθερίαςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΒελόπουλοςΕλληνική ΛύσηΚΚΕΡοδόπηεκλογές 2023ΜέΡΑ25εκλογέςΓιάνης ΒαρουφάκηςΖωή Κωνσταντοπούλουαποτελέσματα εκλογών 2023