Πολιτική|25.06.2023 06:30

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα

Newsroom

Έως τις 21:00 θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. 

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στην ΕΡT. 

Έως τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες έχει κάθε κόμμα και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Παράλληλα, κάλεσες τους πολίτες να μπουν στο «Μάθε που Ψηφίζεις» για να είναι σίγουροι για το εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως ανέφερε, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές αφού κάποια σχολεία είναι εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων.

«Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας» συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

«Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102».

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης τόνισε ότι πρέπει να πετάξουμε τα ψηφοδέλτια από τις προηγούμενες εκλογές γιατί είναι άκυρα. Τα ψηφοδέλτια της 25ης Ιουνίου δεν θα έχουν τα ονόματα με αλφαβητική σειρά αλλά με τη σειρά των ψήφων που πήρε κάθε υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αν, από κεκτημένη ταχύτητα, μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι, σημείωσε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

Αλέξης Τσίπραςαποτελέσματα εκλογών 2023Ελληνική ΛύσηΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογές 2023ΜέΡΑ 25Πλεύση ΕλευθερίαςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΣΥΡΙΖΑΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚόμμα ΝίκηΝέα ΔημοκρατίαΣπαρτιάτεςεκλογέςΖωή ΚωνσταντοπούλουΒασίλης Στίγκαςειδήσεις τώραΚΚΕΚυριάκος Βελόπουλος