Πολιτική|25.06.2023 19:00

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023 - Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» που μπήκε στη Βουλή

Newsroom

Η μεγάλη «έκπληξη» των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι το κόμμα Σπαρτιάτες που στηρίζει ο πρωτόδικα καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ιδρυτής του κόμματος αυτού ξεπρόβαλε στην κοινωνία εν μια νυκτί, λόγω του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, είναι ο Βασίλης Στίγκας.

Ο ίδιος δηλώνει στο προφίλ του στο Τwitter δημοσιογράφος, πολιτικός και πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες.

Ο Βασίλης Στίγκας είναι πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Έπειτα, το 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. 

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές στο liveblog του ethnos.gr. 

ΜέΡΑ 25Νίκος ΑνδρουλάκηςΖωή ΚωνσταντοπούλουΚΚΕΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώραΠλεύση ΕλευθερίαςΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογές 2023Ελληνική ΛύσηΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΣπαρτιάτεςεκλογέςΑλέξης Τσίπραςαποτελέσματα εκλογών 2023ΠΑΣΟΚΚόμμα ΝίκηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΗλίας ΚασιδιάρηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΒασίλης Στίγκας