Πολιτική|27.06.2023 20:15

Προπαρασκευαστική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη: Κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Newsroom

Σε προπαρασκευαστική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό προέδρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, μετά τις τελετές παράδοσης παραλαβής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 20 Ιουλίου στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσκεψη αυτή σηματοδότησε την εναρκτήρια διευρυμένη υπουργική συνάντηση της νεοσυσταθείσας κυβέρνησης, η οποία δεν έχασε χρόνο για να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της αμέσως μετά την ορκωμοσία.

Μετά την αρχική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε διάφορα υπουργεία, ξεκινώντας από το υπουργείο Οικονομικών, με επικεφαλής τον Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να αξιοποιήσει την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών για να προβεί σε προκαταρκτικές ανακοινώσεις σχετικά με την επέκταση των ρυθμίσεων της αγοράς για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιλτιάδης ΒαρβιτσιώτηςΝότης Μηταράκηςειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔημήτρης ΚαιρίδηςΜέγαρο Μαξίμου