Πολιτική|12.07.2023 15:39

Πρώτη τουρκική αντίδραση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: «Το φθινόπωρο το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη»

Μαρία Ζαχαράκη

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου Ερντογάν με τον κ. Μητσοτάκη, συμφωνήθηκε η κινητοποίηση πολλαπλών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφέρει η τουρκική προεδρία στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους.  

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σχετικά με τη συνάντηση 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας. -- Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια. Για το σκοπό αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τη θετική δυναμική και να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών κατά το επόμενο διάστημα. Συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. Επιπλέον, ανέθεσαν στους δύο υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγήσουν τη διαδικασία και να υποβάλουν εκθέσεις προόδου. -- Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι προσβλέπουν σε συχνότερες επαφές σε όλα τα επίπεδα, προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός κλίματος εμπιστοσύνης και των συνθηκών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας - Ελλάδας.

Tweet Ερντογάν μετά από συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη:

Νωρίτερα ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερνοτγάν προχώρησε σε ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter στην οποία εύχεται η συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ωφελήσει τις δύο χώρες. 

«Είχαμε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Είθε η συνάντησή μας να είναι ευοίωνη για τις χώρες μας», έγραψε χαρακτηριστικά. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΝέα ΔημοκρατίαΝΑΤΟΤουρκίαΚυριάκος Μητσοτάκηςελληνοτουρκικάειδήσεις τώραελληνοτουρκικές σχέσεις