Πολιτική|03.08.2023 20:46

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στον Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο Αθηναίων κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ - Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Παππά

Newsroom

Στην υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ψηφοφορία που διεξήχθη, ο κ. Ζαχαριάδης έλαβε 17 ψήφους, έναντι 15 ψήφων που έλαβε ο Νίκος Φίλης.

Η υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ετέθη σε ψηφοφορία και δεν πέρασε, ενώ σε δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Ζαχαριάδης έλαβε το «χρίσμα» για να σταθεί ως ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη

Ποιος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Κώστας Ζαχαριάδης είναι γεννημένος το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία. Κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, εντάχθηκε στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας.

Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010 και εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών του 2019.

Ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε επίσης, στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

αυτοδιοικητικές εκλογέςΚώστας Ζαχαριάδηςειδήσεις τώρα