Πολιτική|14.09.2023 05:45

ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία - Οι ανακοινώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίλεξε στις εκλογές να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης και να εκπροσωπήσει ο ίδιος τη συμπρωτεύουσα κι όχι ο Χάρης Καστανίδης. Έτσι πλέον έχει βάλει ένα προσωπικό στοίχημα: να αποδείξει ότι η επιλογή του είχε πολιτικό υπόβαθρο. Μέχρι την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με στόχο αφενός να κάνει τις απαραίτητες συναντήσεις με τους φορείς της πόλης, να ακούσει τα προβλήματα και αφετέρου να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα.  

Ήδη χθες συνάντησε τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), και νωρίτερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ από την ΕΡΤ3 ενώ σήμερα θα επισκεφτεί το  εθνικό κέντρο έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης (6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη) και στις 18:00 θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ Helexpo (κτίριο Διοίκησης εντός της Διεθνούς Έκθεσης). 

Το… κυρίως γεύμα όμως θα είναι η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ της Παρασκευής όταν στην πόλη θα φτάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, με στόχο την υπεύθυνη διαχείριση της τραγωδίας που υπέστη η Θεσσαλία.

Οι ανακοινώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης και κυρίως τις ευθύνες συγκεκριμένων Υπουργών. Όπως είπε χθες βλέπουμε «ανεύθυνους υπουργούς να παίζουν το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» στα τηλεοπτικά δίκτυα γύρω από τις δικές τους αρμοδιότητες και αυτές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας . Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να υπάρξει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής πραγματικότητας, που βιώνει ο λαός της Θεσσαλίας. Είναι η καρδιά της παραγωγής της Ελλάδας. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι σε απόγνωση». 

Ειδικότερα, το πλαίσιο που θα κινηθεί είναι το εξής; Άμεσες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα και ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανασυγκρότησης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής λόγω κλιματικής κρίσης. Την ίδια ώρα θα προχωρήσεις σε συγκεκριμένες  προτάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία, την εργασία, την υγεία, το κόστος ζωής, τους νέους ανθρώπους». 

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ προγραμματίζουν την ερχόμενη Τρίτη, στην Αθήνα, την καθιερωμένη, εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραΔΕΘΔΕΘ 2023Νίκος Ανδρουλάκης