Πολιτική|21.09.2023 14:11

Μαρινάκης για απεργία: «Οι εποχές που το κράτος κοιτά με απάθεια κάποιους να ταλαιπωρούν τους πολίτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μήνυμα για τους απεργούς και τις κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «το κράτος σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Οι εποχές που το κράτος θα κοιτά με απάθεια κάποιους που θέλουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η κυβέρνηση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε απεργίες που θεωρούμε παράνομες και καταχρηστικές, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη και αυτή να εκδίδει τις σχετικές αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να σημειώσω, για παράδειγμα, ότι έχουμε μια απεργία των συνδικαλιστών στον δημόσιο τομέα για έναν νόμο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Είναι γνωστές οι διαχρονικές κόκκινες γραμμές μας

Αναφερόμένος στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά, διπλωματικά και λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου» και πρόσθεσε:

«Προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα. Η βασική διαφορά μας είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα είμαστε γείτονες που μπορούν να συμβιώνουν χωρίς εντάσεις, με αμοιβαίο σεβασμό και να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής κρίσης», είπε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση συζήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Είναι γνωστές οι διαχρονικές κόκκινες γραμμές μας. Το τι συζητείται έχει γίνει σαφές. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της Κύπρου, επανέλαβε την εθνική θέση ότι δεν δέχεται η χώρα μας καμία λύση δύο κρατών. Είμαστε ένα με τον κυπριακό λαό και την κυπριακή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να πάμε πίσω τις διεκδικήσεις μας. Πιστεύουμε στον διάλογο, είμαστε καλόπιστοι αλλά δεν είμαστε αφελείς και όλα αξιολογούνται διαρκώς», προσέθεσε.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάναπεργίαΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρα