Κυβερνητικές πηγές για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Μπορούμε να αναπτύξουμε διάλογο με την Τουρκία στο μεταναστευτικό
NewsroomΣε μια πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησαν κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «το πλαίσιο της επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα - βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα».
Για το μεταναστευτικό
Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πως μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως που δε σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι το ζήτημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αθήνα.
- Επιμένουν ΗΠΑ και Ισραήλ: «Η Βηρυτός θα θυμίζει τη Γάζα», λέει το Ισραήλ - Ο Τραμπ θέλει να διαλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν
- Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
- Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
- Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας