Πολιτική|12.10.2023 10:31

Θεοχαρόπουλος κατά Σπίρτζη για τα περί συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ: Να σοβαρευτούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ανασυγκροτηθεί όχι να διαλυθεί

Newsroom

«Πάμε σε μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, να σώσουμε ότι σώζεται και χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε αυτό. Και ό,τι δεν επικεντρώνεται σε αυτό, δεν είναι στην κατεύθυνση που πρέπει», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ενώ αναφερόμενος σε δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη για συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές σχολίασε πως πρέπει να σοβαρευτεί.

«Πρέπει αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να λειτουργήσουμε πολύ γρήγορα με τα συλλογικά μας όργανα. Η Πολιτική Γραμματεία που θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει, θα συνεδριάσει τώρα, μετά την Κυριακή. Και το Συνέδριο είναι σημαντικό να γίνει, όχι έναν μήνα πριν τις ευρωεκλογές. Πρέπει μέχρι τον Γενάρη να γίνει», σχολίασε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σε ερώτηση για το ποιους αποδέκτες είναι η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη που δείχνει το δρόμο της εξόδου για τους «υπονομευτές» του κόμματος, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο κ. Κασσελάκης εκλέχτηκε σε ένα κόμμα, δεν ιδρύθηκε ένα κόμμα. Άρα έχει καταστατικό, έχει θέσεις, έχει όργανα και όλα αυτά δεν μπορεί παρά να τηρούνται. Ο πρόεδρος έχει τον πρώτο λόγο να κάνει προτάσεις και έχει το δικαίωμα της πρωτοβουλίας».

«Δεν το δαιμονοποιούμε το κεφάλαιο»

Σε ερώτηση για το εάν οι θέσεις που εξέφρασε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης είναι εκτός των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό που ξεκινάμε και συζητάμε προγραμματικά γιατί τόσο καιρό το λέμε. Είναι μια συζήτηση και αυτό. Οι θέσεις μας για το αναιτιολόγητο της απόλυσης, για ζητήματα που τέθηκαν σαφώς είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το δαιμονοποιούμε το κεφάλαιο. Το πρόβλημα με το κεφάλαιο της Ελλάδας είναι πως δεν έχει υγιής επιχειρηματικότητα», είπε μεταξύ άλλων.

«Βαρίδια μέσα στο κόμμα δεν έχουμε», σχολίασε για τον Πολάκη 

Ερωτώμενος για ρεπορτάζ που γράφτηκαν πως βουλευτές του κόμματος που τους έγινε πρόταση να αναλάβουν τομεάρχες  είπαν πως δεν θέλουν καθώς ο επικεφαλής των τομεαρχών είναι ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Βαρίδια μέσα στο κόμμα δεν έχουμε. Έκανε λάθη (στο παρελθόν) για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ενέργειες. Θεωρώ πως ένας βουλευτής μπορεί να προσφέρει από διάφορες θέσεις. Εάν κάποιος λέει δεν θέλω να προσφέρω από την θέση του τομεάρχη αλλά του βουλευτή, δεν σημαίνει πως κατεβάζει τα μολύβια, όταν τρέχει για την περιφέρειά του. Οι προτάσεις οφείλουν να είναι συνθετικές, αν επιδιώκουμε την ενότητα».'

Τα «καρφιά» στον Χρήστο Σπίρτζη

Αναφορικά με την δήλωση που έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Να σοβαρευτούμε λίγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και το κόμμα έχει στόχο να ανασυγκροτηθεί την επόμενη μέρα. Όχι να διαλυθεί».

Θανάσης ΘεοχαρόπουλοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΧρήστος ΣπίρτζηςΠαύλος Πολάκης