Πολιτική|16.10.2023 09:44

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Αγγελούδης: Προτεραιότητα για τη Θεσσαλονίκη η καθαριότητα και ο δημόσιος χώρος - Θα τα πάω άριστα με τον περιφερειάρχη

Newsroom

Η καθαριότητα και ο δημόσιος χώρος αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες του Στέλιου Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι αυτό που πρέπει να σχεδιάσει και είναι υποχρεωμένος μετά τον Ιανουάριο να ξεκινήσει είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση των απορριμμάτων και του δημόσιου χώρου. «Έχουμε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που θέλουν αλλαγή, πρέπει να δούμε την προσβασιμότητα, το πράσινο που δεν προστατεύεται και να φυτέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δέντρα».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Αγγελούδης είπε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης οδήγησαν την ψήφο τους στην παράταξή του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» για δύο λόγους: «Θέλουν μια  γρήγορη και αποτελεσματική λύση στα θέματα της καθημερινότητας και θέλουν ένα δημαρχείο προσβάσιμο με υπηρεσίες και την δημοτική αρχή κοντά τους. Νομίζω ότι αυτά τα δύο στοιχεία ήταν που μέτρησαν προκειμένου να κάνουν αυτήν την επιλογή».

Αναφερόμενος στο πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η επικράτησή του έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα είπε: «Προσωπικά για μένα υπήρξε μια επιλογή που την κράτησα ως κόρη οφθαλμού ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας, πού ανήκει, ποια είναι η ιδεολογική του ταυτότητα. Θεώρησα από την αρχή ότι έπρεπε να απευθυνθώ στο κόσμο με μια ρητή και ξεκάθαρη θέση που έλεγε ότι αυτό το σχήμα δεν θέλει να χρεωθεί πουθενά διότι με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να απελευθερωθεί από κάποια δεσμά που κρατούν χαμηλά τις διεκδικητικές πτήσεις που πρέπει να έχει η πόλη».  

Για την σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι αυτή είναι δεδομένη, δεν αμφισβητείται και δεν έχει καμία σχέση με το δήμο.

Ο κ. Αγγελούδης προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα στην πόλη. «Με τον Περιφερειάρχη θα τα πάω άριστα. Είναι ένας άνθρωπος που είχε αποδείξει την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητά του και νομίζω ότι θα υπάρχει μια στενή συνεργασία και θα επιδιώξω να τον δω τις επόμενες μέρες για να σχεδιάσουμε μια αποτελεσματική χρηματοδότηση των αναγκών της Θεσσαλονίκης».

Δημοτικές εκλογέςδήμος Θεσσαλονίκηςαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώραΣτέλιος Αγγελούδης