Πολιτική|24.10.2023 15:44

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται περίοδος γεμάτη κραδασμούς - Στο επίκεντρο η σιγή Αχτσιόγλου και ... η «μητέρα των μαχών»

Newsroom

Με τη σύγκρουση... δύο κόσμων να βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται πια σαφές ότι στην Κουμουνδούρου δεν χωρούν και οι δύο πλευρές -με τα στελέχη της μειοψηφίας να μην κρύβουν ότι η αποχώρηση, δεδομένης της κατάστασης, επίκεινται.

Η προσοχή έχει στραφεί και στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς δεν έχει τοποθετηθεί μετά την τελευταία εξέλιξη. Πρόκειται για πρόσωπο με βαρύνοντα ρόλο.

Σιγή από Αχτσιόγλου

Η κυρία Αχτσιόγλου είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και υπάρχει ομάδα βουλευτών που τη στήριξε, ενώ αργότερα δεν ανέλαβε ρόλο ευθύνης όταν μοίραζε ο πρόεδρος του κόμματος.

Έτσι, οι τοποθέτησή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τσακαλώτος: Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή η ενότητα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως - που επίσης διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος - πήρε θέση για την διαγραφή των κ.κ. Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη το μεσημέρι της Τρίτης με μια ανάρτηση στο Facebook.

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως. Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν».\

 

Περίοδος γεμάτη κραδασμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Μητέρα των μαχών» η Κεντρική Επιτροπή

Η επόμενη χρονική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, γενικά, αναμένεται με πολλούς κραδασμούς μέχρι τις 11 και 12 Νοεμβρίου όταν και συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN.

Όλα δείχνουν πως η ΚΕ θα είναι η «μητέρα των μαχών» και όπως φαίνεται και της οριστικοποίησης του διαζυγίου αφού με όσα έχουν γίνει, έχουν ειπωθεί και με τις καταγγελίες περί διάλυσης και υπονόμευσης, είναι τέτοιο το ψυχικό χάσμα που καταλαβαίνει κάποιος πως ακόμα και αν το καταστατικό δεν επιτρέψει τη διαγραφή των στελεχών, θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν στο ίδιο κόμμα.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, άλλωστε, το υπαινίσσονται καθώς μιλούν για «συλλογική κίνηση» από εδώ και πέρα, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του OPEN.

Το σίγουρο είναι πως οι προεδρικοί υποστηρίζουν πως αυτή η τομή έπρεπε να γίνει -γιατί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα- και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες για «παραγγελία διαγραφής».

Στέφανος ΚασσελάκηςΠάνος ΣκουρλέτηςΔημήτρης ΒίτσαςΝίκος ΦίληςΣΥΡΙΖΑΚεντρική ΕπιτροπήΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΈφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία