Πολιτική|12.11.2023 09:22

ΣΥΡΙΖΑ - Βαρεμένος: «Δημοψήφισμα για διαγραφές δεν υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά - Μη ενωτική η ομιλία Κασσελάκη»

Newsroom

Λίγες ώρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γιώργος Βαρεμένος λέει πως το «δημοψήφισμα για διαγραφές δεν υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα μαζί» στο OPEN, το στέλεχος τού ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση εάν το δημοψήφισμα είναι λάθος, είπε: «Αφού οι άνθρωποι φεύγουν τι νόημα έχει το δημοψήφισμα; Ένα υπεύθυνο κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτή τη συνθήκη».

«Δεν νομίζω ότι αυτή η λογική οδηγεί σε ενωτικές διαδικασίες»

Ειδικότερα, για το ενδεχόμενο διάσπασης, ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία πορεία διάλυσης του κόμματος. Ο πρόεδρος λέει ''θα έχω αδιαμεσολάβητη επαφή με τον λαό, σας καλώ να δουλέψετε και αν πάρετε καλό βαθμό θα ανταμειφθείτε''. Δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό εννοούσε. Δεν νομίζω ότι αυτή η λογική οδηγεί σε ενωτικές διαδικασίες τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ποια είναι η ελπίδα μου μέσα από αυτή την καταθλιπτική ατμόσφαιρα; Ελπίζω ότι όλο αυτό το πράγμα που από δράμα πάει να εξελιχθεί και σε φαρσοκωμωδία, να είναι οι οδύνες ενός τοκετού. Δεν ξέρω τι θα προκύψει, δεν ξέρω αν θα είναι ένας φυσιολογικός τοκετός. Αλλά δεν μπορώ να αντλήσω την αισιοδοξία από έναν χώρο που έχει μια ιστορική διαδρομή», δήλωσε επίσης ο κ. Βαρεμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιεχόμενο της ομιλίας Κασσελάκη δεν ήταν ενωτικό.

Γιώργος ΒαρεμένοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ