Πολιτική|16.11.2023 09:12

Μητσοτάκης για κυκλοφοριακό στην Αθήνα: Μπαίνουν 700 κάμερες - Τι είπε για μετρό, λεωφορεία και ποδήλατα

Newsroom

Για το τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην Αθήνα, που καθημερινά ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες στην πρωτεύουσα μίλησε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι είναι λάθος να ξανανοίξει για τα αυτοκίνητα η Βασιλίσσης Όλγας σημειώνοντας πως «το θεωρώ αδύνατο και λάθος».

Τι είπε για το μετρό

Αρχικά αναφέρθηκε στα νέα έργα του μετρό, τονίζοντας πως «θα υπάρχουν μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά έχει πολύ χρόνο μπροστά του να υλοποιηθεί».

Έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Τόνισε επίσης πως ο ίδιος δίνει μεγάλη βαρύτητα στη βιώσιμη κινητικότητα με λεωφορειολωρίδες, όπου θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση και νέα λεωφορεία παρουσίαση παρεμβάσεων μέσα στον επόμενο μήνα.

Θύμισε ακόμη πως «μέχρι το τέλος α’ τρίμηνου θα παραλάβουμε τα πρώτα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για αντικατάσταση του στόλου που είναι βαθύτατα προβληματικός».

Ποδηλατόδρομοι και… 700 κάμερες

Τόνισε επίσης πως θα δοθεί «έμφαση στο ποδήλατο, με ποδηλατοδρόμους στο κέντρο της Αθήνας που θα έχουν νόημα οι διαδρομές όπως πχ Πανεπιστημιούπολη με κέντρο Αθηνάς».

Ακόμη, επισήμανε πως στην Αθήνα θα μπούνε 700 κάμερες ξεκινώντας από το κέντρο της πρωτεύουσας. Σημείωσε επίσης «ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και στη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για τη ρύθμιση των φαναριών».

μετρόποδήλατακίνηση στους δρόμουςκάμερεςΚυριάκος Μητσοτάκηςλεωφορεία