Πολιτική|16.11.2023 23:11

Θα «φρενάρει» ο Τσίπρας την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου; Γιατί δεν παρενέβη νωρίτερα

Newsroom

Ηχηρή και φανερή είναι η ενεργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα -για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- στα όσα συμβαίνουν στα εσωτερικά του κόμματος.


Σύμφωνα με το OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο εγγυητής της ενότητας και ως ιδρυτής του κόμματος αισθάνεται μια επιπλέον ευθύνη. Συνάντησε, λοιπόν, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον νέο πρόεδρο, του εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν δηλαδή για το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κίνδυνο η ενότητα του κόμματος και του υπενθύμισε ότι ενότητα σημαίνει τήρηση του καταστατικού άρα δεν υπάρχουν δημοψηφίσματα για τις διαγραφές, ενότητα σημαίνει συμπερίληψη στα όργανα. Πράγμα που σημαίνει ένα ενιαίο κέντρο που μπορεί να εμπλακούν τα στελέχη με τα οποία έχουν εκφραστεί διαφωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και... παράπονο για τα 37 δισ. ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για θέματα τα οποία πρόκειται να ανοίξουν. Με κάποιο τρόπο αυτές οι επισημάνσεις δείχνουν ένα μονοπάτι προς τη νέα ηγεσία του κόμματος μέσα από το οποίοι θα μπορούσε να διασφαλιστεί η ενότητα.

Παράλληλα, είδε και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ένα πρόσωπο το οποίο συνομιλεί με όλες σχεδόν τις πλευρές, έχει ειδικό βάρος, συνομιλεί και με την ομάδα Αχτσιόγλου. Συνάντησε και όσους αποχώρησαν από την Κ.Ε αλλά έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Άγνωστο αν οι πρωτοβουλίες μπορούν να οδηγήσουν κάπου. Αλλά η ενότητα θα δοκιμαστεί στην καχυποψία που είναι εδραιωμένη μεταξύ των δυο πλευρών αλλά και μια αμφιβολία για το αν μπορεί να τηρηθεί μια γραμμή κυρίως από την πλευρά των προεδρικών γιατί πολλές φορές υπάρχει διαφορές στις θέσεις που διατυπώνονται από την ηγετική ομάδα.

Γιατί δεν παρενέβη πριν ο Αλέξης Τσίπρας

Αυτή η αγωνία εκφράζεται για όσους έχουν παραμείνει καθώς η Ομπρέλα αποχώρησε. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή, ενδεχομένως να είχε καλύτερη εικόνα για τις στοχεύσεις της άλλη πλευράς η τις μεγάλες διαφορές οι οποίες είναι αγεφύρωτες. Άλλωστε η «Ομπρέλα» ήταν αυτή που είχε μεγαλύτερη απόσταση με την ομάδα Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου να είναι κάπου στο ενδιάμεσο.

Κρίσιμη θα είναι η Κυριακή καθώς θα φανεί πως θα τοποθετεί η ομάδα Αχτσιόγλου, η οποία έχει Πανελλαδική Διάσκεψη.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΈφη Αχτσιόγλου