Πολιτική|16.12.2023 17:38

Καρφί Ντόρας Μπακογιάννη σε Σαμαρά: «Έχω πολεμήσει όλη μου τη ζωή τον λαϊκισμό» - «Επιχειρήματα που δεν στέκουν σήμερα»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Χωρίς να τον κατονομάσει η Ντόρα Μπακογιάννη «κάρφωσε» τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη Βουλή, σχετικά με την τροπολογία Καιρίδη με την οποία νομιμοποιούνται μετανάστες υπό προϋποθέσεις. «Όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει τον λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης σημερινής πραγματικότητας», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, λίγη ώρα μετά τη διαρροή συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού. «Για να μπορέσει να υπάρξει πολιτική αποτελεσματική πρέπει πρωτίστως να αναγνωρίζει πραγματικότητα. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αναγνωρίζεις την πραγματικότητα και με ρεαλισμό προσπαθείς να λύσεις προβλήματα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι βουλευτές επαρχίας, ξέρουμε καλά ότι το πρώτο θέμα που απασχολεί όλους μας είναι η ανάγκη ευρέσεως θέσεων εργασίας. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, εργάτες γης, στα ξενοδοχεία και στην εστίαση», τόνισε αρχικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι και η κυβέρνηση έγινε σοφότερη «από αυτά που συμβαίνουν στη Γερμανία». «Υπάρχει κατηγορία μεταναστών που δεν θέλει να δουλέψει και θέλει να ζει από επιδόματα. Άρα για μας είναι όρος να δουλέψει και από εκεί και πέρα να είναι νόμιμοι όλοι και το κράτος να εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές και να ξέρει το έρημο κράτος ποιος είναι που είναι και που εργάζεται», συμπλήρωσε. Φωτογραφίζοντας την αντίδραση Σαμαρά είπε πως «αν έχουμε καταφέρει να έχουμε μείωση των ροών αυτό οφείλεται στην πολιτική μας με την Τουρκία, που επέτρεψε τη συνεργασία». «Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει», παραδέχτηκε.

Σε ό,τι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, αφού ξεκαθάρισε ότι πριν 15 χρόνια όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι να έχουν παιδιά είχε πει όχι, συνέχισε: «Και το ψήφισα στο συμβούλιο Ευρώπης. Έχω ασχοληθεί με το θέμα και ξέρω σήμερα ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα.. Έχω ζήσει τι θα πει να πεθαίνει βιολογικός γονιός και το παιδί να πηγαίνει στη πρόνοια γιατί δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος ως τέτοιος. Είναι πολλοί οι άνθρωποι αυτοί; Όχι! Αλλά ποια είναι η δύναμη Δημοκρατίας; Όχι να κάνει μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα των λίγων. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το κάνει», προσέθεσε.

Νέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΝτόρα ΜπακογιάννημετανάστεςΑντώνης Σαμαράς